Nemere István : A száműzöttek – Kuruc világ 3.

Nemere István : A száműzöttek – Kuruc világ 3.

2.999Ft

A ​trilógia harmadik részében Zrínyi Ilona és Thököly Imre életének utolsó éveiről olvashatunk – mindamellett megismerjük a korabeli bécsi, isztambuli, római és párizsi eseményeket is. A kurucok immár a török segítségére szorulnak, és bár a magát még mindig erdélyi fejedelemnek nevező Thököly vív egy diadalmas csatát, s rövid időre visszaszerzi hatalmát, a nagypolitika eseményei áthúzzák számításait. Az Oszmán Birodalom és a Habsburgok hatalma között egyre szűkülnek a lehetőségek. Amikor pedig Imre gróf már teljesen török segítségre szorul, elkezdődik a kuruc mozgalom a felkelések, lázadások – utolsó szakasza.
Ezenközben Ilona asszony Bécsben vívja a maga csatáit, és hamarosan kiszabadul, mehet férje után török földre. Szerbiában végre ismét együtt élhetnek, habár immár török alattvalóként. Az események láncolata a száműzötteket mind délebbre sodorja, hogy aztán életük végét számtalan megaláztatás és küzdelem közepette, a reményt soha el nem veszítve már Kis-Ázsiában tölthessék.
A két történelmi nagyság megható szerelme mellett a regényben fel-felvillan az európai politika számos eseménye, amelyek mind hatást gyakorolnak hőseink életére.

SKU: 9789632673912 Kategória:

Vélemények

Nincsenek még vélemények.

Legyél az első aki véleményt ír erről a termékről “Nemere István : A száműzöttek – Kuruc világ 3.”

0

TETŐ

X