Legyél az első aki véleményt ír erről a termékről “Pizza G. – Hoitsy Gy. : Rákok, kagylók, csigák, tintahalak.”
You must be logged in to post a review.
5.990Ft
A rákok, kagylók, csigák, tintahalak című könyv a halak és halételek párdarabjaként a tenger gyümölcseit és édesvízi társaikat szeretné megismertetni és megszerettetni a magyar olvasókkal az előző kötetből már megismert módon: a gasztronómiai lexikont ételreceptekkel megspékelve és színes fotókkal fűszerezve. A könyv bevezetője számos érdekes és hasznos ismeretet, valamint pótolhatatlan gyakorlati tanácsot tartalmaz. Olvashatunk benne:
– a tenger gyümölcseinek dicséretéről,
– a rákok, kagylók, csigák, tintahalak élőhelyéről és biológiájáról,
– az állatok kifogásának és piacra szállításának módjáról, – a vásárláskor figyelembe veendő szempontokról,
– a tisztítás és előkészítés mikéntjéről (fázisfotókkal illusztrálva),
– a lehetséges hőkezelési eljárásokról és fűszerezésről,
– valamint a borválasztás szempontjairól.
A könyv második részében a mintegy 40 faj részletes leírásához 70 ételrecept társul, amelyeket színes ételfotók illusztrálnak. A kötet szerzője Piazza Gabriella Olaszországban élő magyar gasztroblogger. Szerzőtársa Hoitsy György halbiológus, pisztrángtenyésztő.
You must be logged in to post a review.
Vélemények
Nincsenek még vélemények.