Bán Mór : A keleti szél harcosai – Ezer rege könyve 2.

Bán Mór : A keleti szél harcosai – Ezer rege könyve 2.

4.800Ft

A magyarság elveszett ősi emlékezetének felelevenítésére és őseposzának újraalkotására tesz kísérletet az Ezer rege könyve című sorozat. A második kötet, A keleti szél harcosai a hun ősidőkbe vezet vissza.

Attila nagykirály hun népeit a magyar-székely hagyomány megkérdőjelezhetetlenül a magyarok rokonainak, az eleinknek tekinti, az Árpád-házi királyokat pedig a hun fejedelmi család leszármazottjainak. A hun őstörténetről, a keleti hunokról azonban évszázadokon át semmit sem tudtak szittya eredetükre oly büszke őseink.

Ma már ismert, hogy a Kínai Birodalom határvidékén, a távoli keleti pusztákon jött létre a hunok első világbirodalma. A kínaiak feljegyzéseiből lenyűgöző história bontakozik ki, és a hősei azon törzsek harcosai, melyek ellen a kínai uralkodók a nagy falat építették. A fennmaradt kínai krónikákban ismeretlen eleinkről is olvashatunk: a pusztai lovas népcsoportok, nemzetségek soknyelvűségébe magyar szavak is vegyültek a Krisztus születése előtti korokban.

Az Atilla előtt élt hun vitézek, fejedelmek regéi a kínai királyságok ellen vívott hadjáratokról, kegyetlen csatákról, hódításokról és okos békekötésekről szólnak. Végső soron pedig a szülőföldhöz való ragaszkodás és a megmaradás parancsára emlékeztetnek.

SKU: 9789634760580 Kategória:

Vélemények

Nincsenek még vélemények.

Legyél az első aki véleményt ír erről a termékről “Bán Mór : A keleti szél harcosai – Ezer rege könyve 2.”

0

TETŐ

X