H. Tóth István : Helyesírási munkafüzet a 7. évfolyam részére

H. Tóth István : Helyesírási munkafüzet a 7. évfolyam részére

990Ft

A Helyesírási munkafüzet a 7. évfolyam részére változatos feladatokkal és gyakorlatokkal formálja, erősíti a diákok írásbeli nyelvhasználatát. A kiadványban az alábbi ismeretkörök szerepelnek:

a) Az alapvető helyesírási szabályok: a kiejtés elvének, a szóelemzés elvének, a hagyomány elvének és az egyszerűsítés elvének ismerete, alkalmazásuk a szövegalkotás folyamatában.
b) A szóösszetételek helyesírási szabályai.
c) A képzett szavak helyesírási szabályai.
d) Az egyszerű mondatokkal összefüggő központozás tudnivalói, az írásjelek: a pont, a kérdőjel, a felkiáltójel, a vessző, a kettőspont, a pontosvessző, a gondolatjel és a zárójel helyes alkalmazása.
e) A helyzetnek megfelelő, pontos helyesírás iránti igény fokozása, a helyesírást segítő segédeszközök, például a helyesírási szabályzat, a helyesírási szótár stb. önálló használatának gyakorlása.
f) Célzott anyaggyűjtés szakszövegek felhasználásával adott problémához.
A fejezetek végén található Tudáspróbák kiváló eszközei az önellenőrzésnek, a Tollbamondások pedig különböző hosszúságú, ismeretterjesztő szövegeket kínálnak. A munkafüzet alkalmas mind az önálló munkára, mind iskolai használatra, ezért ajánljuk pedagógusoknak, szülőknek, diákoknak egyaránt.

SKU: 9789634091523 Kategória:

Vélemények

Nincsenek még vélemények.

Legyél az első aki véleményt ír erről a termékről “H. Tóth István : Helyesírási munkafüzet a 7. évfolyam részére”

0

TETŐ

X