H. Tóth István : Helyesírási munkafüzet a 8. évfolyam részére

H. Tóth István : Helyesírási munkafüzet a 8. évfolyam részére

1.490Ft

A Helyesírási munkafüzet a 8. évfolyam részére a diákok írásbeli nyelvhasználatát formálja, erősíti, valamint hozzájárul annak ellenőrzéséhez. A kiadványban a következő ismeretkörök szerepelnek:

a)A nyelvi tudatosság növelése: az önellenőrzés, a szövegjavítás a tanult szabályismeretek mozgósításával, a helyesírási kézikönyvek alkalmazásával.
b)Az összetett szavak fajtái: a mellérendelés és az alárendelés; helyesírásuk.
c)A szóképzés és a képzett szavak helyesírása.
d)A mondat szerkezeti típusainak írásjelhasználata. A szöveg központozásának, a párbeszéd és az idézetek leggyakoribb helyesírási szabályainak alkalmazása.
e)Az olvasott szöveg tartalmának felfedése, értelmezése.

A kiadvány kiegészítéssel, mondatalkotással, hibás szavak javításával, táblázatban adott elemzéssel összefüggő feladatokat tartalmaz. Külön fejezetben találhatók a szövegértést fejlesztő gyakorlatok. A tudáspróbák az egyes fejezetekben kiegészített, árnyalt, elmélyített helyesírási ismereteket ellenőrzik. A tollbamondások rövidebb-­hosszabb szövegek, ugyanakkor számtalan szógyűjtemény is található a munkafüzetben, melyek szintén alkalmasak a diktálásra.
Ajánljuk ezt a munkafüzetet diákoknak, szülőknek és pedagógusoknak egyaránt, hiszen mind az önálló, mind az iskolai munkára alkalmas.

SKU: 9789634091554 Kategória:

Vélemények

Nincsenek még vélemények.

Legyél az első aki véleményt ír erről a termékről “H. Tóth István : Helyesírási munkafüzet a 8. évfolyam részére”

0

TETŐ

X