Rose Shapiro : Beveszed? Mire jók és mire nem az alternatív gyógymódok

Rose Shapiro : Beveszed? Mire jók és mire nem az alternatív gyógymódok

790Ft

Magyarországon ​a rendszerváltás óta növekvő mértékben találkozunk a médiában bizonyíték nélküli gyógyító eljárásokkal. Az ezotéria vagy a különböző alternatív gyógymódok komoly műsoridőt kapnak a tévében, egész rovatokat a női magazinokban. Divat minden, ami ősi, természetes, spirituális vagy személyes.
Hiszem, hogy az alternatív gyógyászat hatástanulmány nélküli szereivel és módszereivel újra és újra foglalkozni kell, vitában kell tartani azokat. A tudományos újságírás nem aludhat, amikor növekvő tendencia a hagyományos orvosi beavatkozások halogatása, az otthoni öngyógyítás, melyeknek nem egy esetben súlyos következményei lettek hazai betegeknél, akár ismerőseink körében is.
E kötet brit szerzője – a magyar Szkeptikus Társaság elveivel jórészt egyező módon, melynek magam is tagja vagyok – az alternatív módszerek általánossá váló és kritika nélküli elfogadottságát kifejezetten veszélyesnek tartja. Az egyik megoldás az lehet, ha a hazai orvostudomány komolyan veszi a betegek személyesség- és gondosságigényét. Addig is mi a logikus gondolkodás fegyverével vehetjük fel a harcot az áltudományosság ellen.       Vágó István

SKU: 9789639910638 Kategória:

 

 

Vélemények

Nincsenek még vélemények.

Legyél az első aki véleményt ír erről a termékről “Rose Shapiro : Beveszed? Mire jók és mire nem az alternatív gyógymódok”

0

TETŐ

X