Szabó Magda : Für Elise

Szabó Magda : Für Elise

3.990Ft

Szabó ​Magda elmúlt nyolcvanéves, amikor lánytestvére született: írt magának egyet. Mert bár a Für Elise önéletrajzi ihletésű mű, a regénybeli fogadott testvér, Bogdán Cecília korábban ismeretlen volt az olvasók előtt.
Cili trianoni árva, Zentáról származik, az árvaházból kerül Debrecenbe négyévesen. Ő a bájos, szeretni való szőke gyermek, akit minden bajtól óvnak, akit dédelgetnek ismerősök, ismeretlenek egyaránt. Ígéretes énekesi karrier előtt áll, várja Olaszországban az ünnepelt karmester férjjelölt, és a nagy lehetőség, a Scala. Cili mégis szomorúan megy férjhez.
Magdolna okos, művelt már kisgyerekkorában is. Esti meseként bibliai történeteket hallgat, s még iskolába sem jár, de már latinul veszekszik nagybátyjával. Szülei nem korlátozzák, nem nevelik, csak „civilizálják”. Nyelveket tanul, olvas és ír, képzelete szárnyal, „olyan szabálytalan voltam, mint maga a szabálytalanság”. Szerencsére mindig akad, aki egyengeti útját, mert lát  benne tehetséget, a későbbi sikeres íróét.
A pár soros szöveg végül sosem születik meg Beethoven dallamára. De megszületik a két testvér befejezetlen története, melyben életüknek és Cili korai halálának sok részlete mégis homályba marad. Az írónő Magdaléna címmel a regény folytatását tervezte.

SKU: 9786155609077 Kategória:

Vélemények

Nincsenek még vélemények.

Legyél az első aki véleményt ír erről a termékről “Szabó Magda : Für Elise”

0

TETŐ

X